Vastuullisuuspuheista tositoimiin – Kilpailu vuoden vastuullisimmasta yritysteosta on jälleen käynnissä

Ilmoittautuminen Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun avattiin huhtikuussa 2024. Osallistuminen kilpailuun on täysin maksutonta, ja ilmoituksen tekemiseen menee vain muutama minuutti! Tämä on oiva mahdollisuus tuoda esille yrityksen vastuullisuustoimintaa, inspiroida muita sekä saada näkyvyyttä. 

Mistä on kyse? Keskuskauppakamari järjestää jo neljättä kertaa Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun, johon yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa omia, pieniä tai suuria, vastuullisuustekojaan. Kilpailun tavoitteena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä sekä inspiroida muitakin yrityksiä toimimaan vastuullisesti.  

Miten kilpailuun osallistutaan? Osallistuminen on ilmaista, nopeaa ja helppoa. Voit ilmoittaa oman yrityksesi tai tunnistamasi organisaation vastuullisuusteon täyttämällä verkossa yksinkertaisen lomakkeen. Lomakkeen molempiin tarkoituksiin sekä lisätietoa kilpailusta löydät osoitteesta www.keskuskauppakamari.fi/vastuullisuus/vuoden-vastuullisuusteko.  

Miten voittaja valitaan? Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee enintään kolme finalistia, jotka kutsutaan Keskuskauppakamarin Suureen yritysvastuupäivään 13.11.2024. Myös yritysvastuutekojen ilmiantajien kesken arvotaan kaksi lippua tapahtumaan! Voittaja palkitaan tapahtumassa yleisöäänestyksen tulosten perusteella. 

Mitä sitten ovat vastuullisuusteot? Lyhyesti, ne  

  1. edistävät yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta,  
  1. ovat innovatiivisia ja oivaltavia tuotteita, palveluita tai ratkaisuja, jotka ovat helppokäyttöisiä ja toteuttamiskelpoisia ja skaalattavissa, sekä 
  1. tuottavat positiivista vaikutusta ympäristöön, ihmisiin tai yhteiskuntaan. 


Ilmoita vastuullisuusteko ja ole mukana vahdittamassa kestävyysmurrosta!