KSBR hakee kasvua Ruotsista – ”Päätettiin, että sinne lähdetään, kun sopiva hanke löytyy”

Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Skantz. Kuva: Keski-Suomen Betonirakenne

Keski-Suomen Betonirakenne Oy on laajentanut toimintojaan Ruotsiin ja perustanut tytäryhtiön, KSBR Sverige AB:n. KSBR hakee kasvua Ruotsista erityisesti teollisuusrakentamisesta. Laajentuminen on osa yhtiön pitkän aikavälin strategian toteutumista.

– Strategiaamme on kirjattu jo useamman vuoden ajan, että Ruotsiin lähdetään, kun sopiva hanke löytyy. Alkuvuodesta aloimme neuvotella hankkeesta Pohjois-Ruotsissa, ja kun se varmistui, perustimme nopealla aikataululla uuden yrityksen, toimitusjohtaja Tuomas Skantz valottaa.

Skantzin mukaan yritystoiminnan kansainvälistyminen on luontevaa jatkoa 20 vuotta toimineen KSBR:n toiminnalle.

– Meillä on erittäin vahvaa näyttöä isoista tuuli- ja teollisuusprojekteista, siksi on luonnollista lähteä hankkeisiin, joissa olemme todella vahvoja Suomen markkinassa.

Vetävät markkinat houkuttavat

Osatekijä läntiseen naapuriin suuntaamiseen piilee kotimaan hiljaisemmassa jaksossa teollisuuden ja tuulivoiman osalta.

– Ruotsin markkinat vetävät paremmin ja siellä on runsaasti isoja hankkeita myös tulevaisuudessa.

KSBR on rekrytoinut kesän aikana laajasti. Skantzin mukaan työntekijöiden haku liittyy Ruotsin toimintojen aloittamiseen, mutta myös yrityksen muuhun hyvään tilauskantaan.

– Meillä on Suomenkin puolella hyvin hankkeita eli lisää henkilökuntaa tarvitaan molempiin yhtiöihin.

Teollisuuden toimialajohtaja Marko Leppänen on ollut mukana käynnistämässä tytäryhtiötä ja mainitsee Pohjois-Ruotsissa työskentelevän jo useita kymmeniä KSBR:n ammattilaisia.

– Kokonaisvahvuus voi yltää jopa lähemmäs sataan. Tekijöille matkan pituuskin on lähes sama kuin Keski-Suomesta Helsinkiin, Leppänen arvioi.

Taustalla hyvä verkosto

KSBR Sverigen hallituksen puheenjohtaja Johanna Takanen on vetovastuussa Pohjois-Ruotsin hankkeesta.

– KSBR tuottaa Suomessa palveluita jo nyt useille ruotsalaisille ja Ruotsissa toimiville yhtiöille. Olemme saavuttaneet heidän keskuudessaan luotettavan ja laatua tuottavan yhtiön maineen, josta näemme merkittävää etua Ruotsin liiketoimintojen kasvattamisessa, Johanna Takanen sanoo.

Lapin kauppakamarin tuottamien tilastojen perusteella pelkästään Pohjois-Ruotsissa investoidaan tulevina vuosina 77 miljardia euroa muun muassa teollisuuteen, energiaan ja infrastruktuuriin.

Alkuperäinen tiedote julkaistu KSBR:n nettisivuilla