Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.

100 tarinaa kasvusta: Suomen Brodeeraus

Suomen Brodeeraus Oy:n tarina alkoi vuonna 2008 autotallista. Nyt yritys on kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi, jonka palveluksessa toimii 15 ammattilaista. Yritys on erikoistunut työ- ja edustusvaatteiden toimittamiseen sekä liikelahjoihin. Viime vuosina Suomen Brodeeraus on myös saanut tunnustusta vastuullisuudestaan, kuten ISO 9001 laatusertifikaatti ja ISO 14001 ympäristösertifikaatti todistavat. Yritys on kasvattanut tuotantoaan merkittävästi, ja se toimittaa vuosittain kymmeniä tuhansia vaatteita eri toimialoille, säilyttäen samalla vahvat juurensa Keski-Suomessa. Kasvun takana ovat uudet teknologiat, jatkuva prosessien kehittäminen ja syvällinen ymmärrys asiakkaiden tarpeista.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: TietoAkseli

TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatiolle. Keväällä 2021 TietoAkseli sai omistajaksi pääomasijoittajan MB Rahastot, joka mahdollisti TietoAkselin mukanaolon taloushallintoalan konsolidaatiossa. Yrityksen historiassa oli jo aiemmin tehty pienempiä yrityskauppoja, mutta merkittävät liikevaihdon tuplaavat yrityskaupat tehtiin vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Ceili Oy

Salesforce-palvelua tarjoava Ceili on kasvanut muutamassa vuodessa 35 asiantuntijaa työllistäväksi ja 2,5 miljoonaa euroa vaihtavaksi yritykseksi. Näiden vuosien aikana Ceili on palvellut yli 70 asiakasta aina teollisuudesta ja rakentamisesta media-, energia- ja terveydenhuoltoaloihin. Ceilin tavoite on olla yksi Suomen tunnetuimpia ja halutuimpia Salesforce-kumppaneita.

Lue lisää


KX-Treeshearsin toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen. Kuva: Salla Norontaus

100 tarinaa kasvusta: KX-Treeshears

KX-Treeshears Oy on vuonna 2014 perustettu Suomessa toimiva konepajayritys, jonka tuotteita ovat kolmannen sukupolven KX-Energiapuukourat sekä KXS-Yleiskahmarit. Idea tehokkaammasta ja vähemmän kolhivasta energiakourasta tuli vuonna 2017 ja inspiraatio liiketoiminnan laajentumiseen 2020. Kysyntä parannetulle tuotteelle yllätti. Yritys onnistui rakentamaan toimivan tuotteen ja kansainvälisen vientiorganisaation.

Lue lisää


Weeefiner menestyi globaalin kaivosyhtiön innovaatiokilpailussa

Weeefiner osallistui Erametin ja EITRawMaterialsin järjestämään innovaatiokilpailuun liuenneiden metallien talteenottoratkaisullaan. Voiton myötä Weeefiner osoittaa vahvaa sitoutumistaan kestävien ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen tärkeällä teollisuudenalalla.

Lue lisää


Eversti Vesa Mäntylä. Kuva: Eetu Matikkala

Työtä, turvaa ja tukea – Jyväskylän varuskunta siivittää Keski-Suomen menestystä

Jyväskylän varuskunta on yksi Keski-Suomen alueen merkittävimmistä työllistäjistä. Varuskunnan läsnäolo vaikuttaa merkittävällä tavalla alueen elinkeinoelämään ja luo edellytyksiä kehitykselle, josta koko aluetalous hyötyy. Varuskunnan toimintaan liittyvät harjoitukset ja koulutus parantavat alueen kokonaisturvallisuutta ja nostavat valmiutta poikkeustilanteiden varalta.

Lue lisää


Finn-Savotta Oy tuplasi liikevaihtonsa ja investoi Karstulaan

Karstulalainen 69-vuotias perheyritys Finn-Savotta Oy teki ennätysvuoden vuonna 2023 – konsernin liikevaihto lähes kaksinkertaistui yli 14 miljoonaan euroon ja liikevoitto ennen veroja nelinkertaistui 3,2 miljoonaan. Tilauskanta on vahva ja yritys investoi Karstulaan.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta alkaen Savon Kuljetuksen Antti Laapio, Kari-Pekka Pasanen, Petri Niinikoski ja Joni Liukkonen.

Keski-Suomen Kuljetus Oy on nyt Savon Kuljetus Oy

Keski-Suomen Kuljetuksen nimi vaihtui Savon Kuljetukseksi 1.1.2024 alkaen, kun vuonna 2022 käynnistynyt fuusio saatiin päätökseen.

Lue lisää


Nordic Drones kasvaa rytinällä

Muuramelainen Nordic Drones kehittää ja valmistaa miehittämättömiä ilmailujärjestelmiä eli droneja erityisesti teollisuuden ja viranomaisten tarpeisiin. Strateginen päätös suunnata viranomaiskenttään kantoi ja toi kasvua koko pandemia-ajan, mutta räjäytti tilauslistat vuonna 2022. Yrityksen liikevaihto liki kymmenkertaistui.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta tuotantopäällikkö Jonne Suuronen, HESS-päällikkö Heikki Kapanen ja toimitusjohtaja Ilkka Heikkilä.

Ruutia puolustusteollisuuden tarpeisiin

Vihtavuoressa ruutia ja panoksia valmistavalla Nammolla on käynnissä investointihankkeita 70 miljoonan euron edestä. Uuden nallitehtaan rakentaminen alkaa ja kuokka isketään maahan pian. Investointien välilliset vaikutukset alueelle ovat suuret. 190 työntekijää Vihtavuoressa työllistävä yritys aikoo rekrytoida 70 työntekijää lisää lähivuosina.

Lue lisää


Yrittäjyys vei mennessään

Sari Pennanen on toiminut yrittäjänä jo 32 vuotta, vaikka alun perin Pennanen ajatteli, ettei hänestä koskaan tulisi yrittäjää. Sattuma vei mennessään ja toisin kävi.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Sähkötyö Rentola

Pieniin sähkötihin erikoistunut Sähkötyö Rentola on kasvanut kolmen asentajan ryhmästä 14 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Tavoitteena on ollut luonnollinen kasvu onnistumisten kautta ilman ulkopuolista rahoitusta ja siinä Rentola on onnistunut. Kasvumatkalle on mahtunut kuitenkin myös keväällä 2023 tapahtunut raju kysynnän lasku, joka laittoi miettimään, miten vastaavista tilanteista selvittäisiin jatkossa. Aktiivinen monikanavainen markkinointi on auttanut vakauttamaan tilauskantaa ja löytämään uusia asiakkaita. Lue yrityksen koko tarina!

Lue lisää


Kuljetusliike Taipale otti käyttöön liikenteeseen Jyväskylän ensimmäisen täyssähköisen kuorma-auton

Kaukokiito-ketjuun kuuluva Kuljetusliike Taipale Oy on investoinut yhtiön ensimmäiseen täyssähköiseen kuorma-autoon. Sähköauto on osa Kaukokiito-ketjun kahdeksan täyssähköisen kuorma-auton investointia.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Trustmary

Trustmary on yrityksille suunniteltu asiakaspalautteiden ja -arvosteluiden keräämisen ja hyödyntämisen automatisointiin tarkoitettu markkinointiteknologia. Trustmarylla on tänä päivänä käyttäjiä yli 170 eri maassa. Trustmaryn tyypillinen asiakas on perinteisillä toimialoilla toimiva digitaaliseen uusasiakashankintakanaviin panostava yritys, joka haluaa rakentaa vahvemmin luottamusta verkossa hyödyntäen tyytyväistensä asiakkaiden arvosteluja. Trustmaryn matka alkoi palveluliiketoimintana jo vuonna 2016, jolloin yritys tuotti yrityksille artikkeli- ja videosisältöjä tyytyväisistä asiakkaista. Liiketoiminta kasvoi nopeasti miljoonien liikevaihtoluokkaan ja oli kannattavaa.

Lue lisää


Oppilaitosyhteistyömahdollisuuksia Future Factoryssa

Haluaisitko saada Jamkin monialaisen opiskelijatiimin ratkaisemaan organisaationne kehittämishaastetta? Hae ensi syksyn toimeksiantajaksi Future Factory -kokonaisuuteen.

Lue lisää


Työyhteisöliikunnan #KSLiikkuu 2030 -verkostosta potkua työhyvinvointiin kaiken kokoisissa työyhteisöissä

KesLi haluaa verkostotyön kautta tukea työikäisen väestön liikkumisen edistämistä työpaikoilla. Tutustu ja tule mukaan työyhteisöliikunnan verkostoon! Verkoston ensimmäinen tapaaminen toteutetaan lähitapaamisena perjantaina 8.3.2024 klo 13.00-15.00.

Lue lisää


HT Laserin Conny Ahlenius. Kuva: HT Laser

HT Laser Oy:n Ruotsissa hyvin kasvaneeseen liiketoimintaan vahvistusta uudella rekrytoinnilla

HT Laser Oy on vuodesta 2021 toiminut aktiivisesti Ruotsin markkinoilla oman paikallisen myyntitiiminsä voimin. Nyt Ruotsissa hyvin jalansijaa saanut liiketoiminta vahvistuu entisestään uudella rekrytoinnilla.

Lue lisää


Professori Samuli Pekkola törmäyttää yrityksiä ja yliopisto-opiskelijoita toistensa kanssa jo opiskeluaikana.

Yliopistokurssilla autetaan yrityksiä tietojärjestelmien hyödyntämisessä - kurssista hyötyä opiskelijoille ja yrityksille

Professori Samuli Pekkola opettaa Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteen kurssia, jonka puitteissa tehdään läheistä yhteistyötä yritysten kanssa. Kurssilla opiskelijat tutustuvat yrityksen toimintaan ja rakentavat yritykselle kehitysehdotuksia tietojärjestelmien käyttöön liittyen. Kurssista on hyötyä opiskelijoille, jotka saavat kosketuksen yritysmaailmaan, mutta myös yrityksille, jotka saavat kehitysehdotuksia ja kontakteja tulevaisuuden työntekijöihin.

Lue lisää


Keski-Suomesta rakennetaan ympäristöystävällisten vetyratkaisujen maakuntaa 1,8 miljoonan euron tutkimusrahoituksella

Keski-Suomesta rakentuu vihreän energiantuotannon maakunta, kun Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteinen konsortiohanke sai 1,8 miljoonan euron rahoituksen vaihtoehtoisten energiantuotantotapojen etsintään sekä maakunnan vetyosaamisen esille tuomiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää


Vuoden 2023 keskisuomalainen johtajuusteko -palkinnon vastaanottivat Konnekuljetus Oy:n Antti-Heikki Puttonen ja Marie Rosti, palkintoa jakamassa Jamkin lehtori Kirsi Kemell. KUVA: Reeta Kunelius, Jamk

Konnekuljetus Oy:n Antti-Heikki Puttonen palkittiin Vuoden 2023 keskisuomalainen johtamisteko -palkinnolla

Vuoden keskisuomalainen johtamisteko -palkinto on myönnetty Konnekuljetus Oy:lle ja sen logistiikkapäällikkö Antti-Heikki Puttoselle. Palkinto myönnettiin Uudistavan johtamisen verkoston järjestämässä Uudistavan johtamisen seminaarissa Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella 25.1.2024.

Lue lisää


Kuvassa tutkimuksen toteuttanut Aava & Bangin toimitusjohtaja ja viestinnän tohtori (FT) Vilja Laaksonen, Aava & Bangin markkinointi- ja myyntijohtaja Katja Asikainen sekä brändi- ja viestintästrategi Mika Kihlakaski. Kuva: Mikko Joona

Uusin tutkimus: Kestävän kasvun trendit haastavat yrityksiä vastuullisuuteen

Kestävän kasvumarkkinoinnin nykytilatutkimus paljastaa kestävän kasvun tärkeimmät teemat vuodelle 2024 – kannattavan liiketoiminnan keskiössä on vastuullisen työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtaminen. Työyhteisöissä tarvitaan uudenlaista osaamista, kuten kykyä kestävään ja inhimilliseen johtamiseen sekä työyhteisön muutoskyvykkyyttä.

Lue lisää


Osuuskauppa Keskimaa investoi Himokselle

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa vuokrattavien lomahuoneistojen kokonaisuuden Himoksen Länsirinteiden juurelle. Rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2024, ja kokonaisuus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuuhun 2025 mennessä.

Lue lisää


Aino Pärnänen aloittaa Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtajana

Perheomisteisen Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtajaksi on 1.1.2024 alkaen nimitetty Aino Pärnänen. Aino jatkaa perheyrityksen toimintaa sukupolvenvaihdossuunnitelman mukaisesti.

Lue lisää


Oili Eronen Keypointin toimitusjohtajaksi

Varatuomari Oili Eronen valittiin 4D-tutka- ja laserteknologiayhtiö Keypointin toimitusjohtajaksi 1.9.2023 alkaen. Erosen tehtävänä on tehdä Keypointin kasvutstrategia todeksi ja nostaa Keypoint kasvu-uralle. Millainen on ollut Erosen urapolku ja millaisia tavoitteita hänellä on Keypointin toimitusjohtajana? Lue haastattelu!

Lue lisää

Alkio-opistosta eväitä oman polun löytämiseen

Uransa markkinoinnin ja opetuksen parissa luonut Henna-Liisa Maljonen siirtyi takaisin opetusalalle, sillä hän haluaa auttaa nuoria löytämään oman polkunsa. Alkio-opistossa pystyy testaamaan, mikä olisi oma ala, valmentautumaan korkeakouluopintoihin sekä suorittamaan yliopistojen opintoja.

Lue lisää

Omistajanvaihdos osana strategista työkalupakkia

Confidentumin yrittäjä, omistajanvaihdoskonkari Sakari Oikarinen haluaisi, että ikääntyvistä yrittäjistä ja omistajanvaihdoksista puhuminen lopetetaan, sillä omistajanvaihdoksen tulisi olla osa jokaisen työllistävän yrityksen strategista työkalupakkia.

Lue lisää


35-vuotiasta yrittäjätaivalta juhlittiin elokuun puolivälissä yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa yrityksen toimitiloissa ja pihapiirissä Viitasaarella. Kuvassa Antti (vas.), Tapio ja Hannakaisa.

Markkinointi Tapio Nyrönen 35 vuotta

Viitasaarelaisen Tapio Nyrösen yrittäjätaipaleen alkamisesta tuli heinäkuussa kuluneeksi 35 vuotta. Nyrönen sai hyvät eväät yrittäjyyteen työskenneltyään Saksassa ja tutustuessaan siellä eri teollisuuden aloihin. Niiltä vuosilta saatuja oppeja Nyrönen on hyödyntänyt yrittäjäurallaan Keski-Suomessa.

Lue lisää


Sierra and Bogdan recommend working in Jyväskylä, Finland and Valmet.

Sierra and Bogdan recommend working in Jyväskylä, Finland and Valmet

Valmet, the world's leading technology company that manufactures paper and board machines, is happy to employ international experts. Diversity and multiculturalism are important values ​​for the company. Paula Holmberg, human resources manager of Valmet's group operations, shares her positive experiences and encourages others to recruit international talent. Sierra and Bogdan, who work at Valmet and arrived here from elsewhere, recommend working in Jyväskylä, Finland and Valmet and talk about it.

Lue lisää


Valmet luottaa kansainvälisiin osaajiin

Maailman johtava paperi- ja kartonkikoneita valmistava teknologiayhtiö Valmet Technologies Oy työllistää mielellään kansainvälisiä osaajia. Diversiteetti ja monikulttuurisuus ovat yritykselle tärkeitä arvoja. Valmetin konsernitoimintojen henkilöstöpäällikkö Paula Holmberg jakaa myönteisiä kokemuksia ja rohkaisee muitakin kansainvälisien osaajien rekrytointiin. Valmetilla työskentelevät, muualta tänne saapuneet Sierra ja Bogdan kertovat työskentelystä Valmetilla ja asumisesta Suomessa.

Lue lisää


Kuvituskuva: Rastor-instituutti

Uusi jäsen -esittelyssä Rastor-instituutti: Valtakunnallisesti paikallinen työelämän uudistaja

Rastor-instituutti tarjoaa koulutus- ja urapalveluita, joilla vauhditetaan sekä ammatillista osaamista että yrityksen kasvua. Rastor-instituutissa henkilöstö kokevat, että heidän työnsä intohimoammatti ja uskovat, että jokaisella on mahdollisuus onnistua työelämässä. Yritys palvelee niin yksilöitä kuin yrityksiä asiakaslupauksenaan "Tunnistettava muutos".

Lue lisää


Secapp ja Telia yhteistyöhön – Jatkossa Secappin kriittiset hälytysviestit voidaan ohjata perille varmasti myös ruuhkatilanteissa

Telia ja Secapp ovat tehneet jälleenmyyntisopimuksen, joka vastaa asiakkaiden kriittisen viestinnän tarpeisiin. Secapin ja Telian yhteistyö vahvistaa Telian 4G ja 5G -verkon palveluita ja mahdollistaa myös verkon ruuhkatilanteissa Secappin käyttäjille hälytysviestien entistä nopeamman ja varmemman perillemenon Telian privaattiverkkojen avulla.

Lue lisää


Ravien juhlaa – Kuninkuusravit 100 vuotta Jyväskylässä ja Killerin ravirata 50 vuotta

Ensi kesänä on luvassa ainutlaatuista juhlahumua, kun Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaa vietetään Jyväskylän Killerillä perjantaista sunnuntaihin 26.–28.7.2024.

Lue lisää


Veini Vehviläinen. Kuva: Jiri Halttunen

JYP Jyväskylä 100 vuotta – jääpallosta Keski-Suomen urheilukansan rakastamaksi jääkiekkoseuraksi

JYPillä on tänä vuonna aihetta juhlaan, kun se täyttää marraskuussa kunnioitettavat sata vuotta. Juhlavuosi näkyy koko kauden ajan muun muassa juhlalogon ja ottelutapahtumien yhteydessä jaettavien historiapalasten muodossa. Vuosi huipentuu 24.11. kotikentällä KalPaa vastaan pelattavaan juhlaotteluun ja seuraavan päivän juhlagaalaan.

Lue lisää


Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto AGCO-konsernille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kansainvälistymispalkinnon pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan kategoriassa AGCO-konsernille. AGCO on kansainvälinen edelläkävijä maatalouskoneiden ja täsmäviljelyratkaisujen kehittämisessä, valmistuksessa sekä jakelussa. AGCO-konserniin kuuluva Valtra julkaisi syyskuussa 2023 tiedon lippulaivatraktorinsa valmistuksen siirrosta Ranskasta takaisin Suomeen ja on investoinut kymmeniä miljoonia tehtaan logistiikkakeskukseen sekä maalaamon uudistamiseen. Valtra työllistää Suolahdessa 1100 työntekijää ja voimansiirtotehtaan laajennus tuo lähivuosina 200 työpaikkaa lisää.

Lue lisää


Avidly ostaa Hype & Dexterin

Avidly on allekirjoittanut sopimuksen Hype & Dexterin ostamisesta. Yritysosto on jatkoa Avidlyn yritysfuusioille ja -kaupoille. Avidly on Euroopan kattavin markkinointiteknologian toimisto, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa ja Kanadassa, sekä kuuluu AMIN Worldwide -verkostoon, jonka kautta se palvelee myös maailmanlaajuisesti ja auttaa asiakkaitaan kansainvälistymisessä.

Lue lisää


Tietokeskus Jyväskylään

Suomen suurin kotimainen pk-yrityksille IT-palveluita, konsultointia ja laitteita tarjoava Tietokeskus avasi vuoden alussa toimiston Jyväskylään. Viime vuosi oli yritykselle ennätysvuosi, ja kesällä solmitun MPY-yrityskaupan myötä Tietokeskuksen markkinaosuus kasvaa entisestään. Keski-Suomessa toimivalle yritykselle oli luontevaa liittyä Keski-Suomen kauppakamarin jäseneksi.

Lue lisää


Mikko Saastamoinen (vasemmalla) siirtää hyvin ja luottavaisin mielin toimitusjohtajan vastuut Antti Hellbergille. Kuva: Kumura

Antti Hellberg on nimitetty Kumuran uudeksi toimitusjohtajaksi

Konsulttina ja kasvuyrityksen toimitusjohtajana pitkään työskennellyt Antti Hellberg on nimitetty Kumuran uudeksi toimitusjohtajaksi 2.10.2023 alkaen. Hellberg saa johdettavakseen vahvassa kasvussa olevan projektijohtamisen asiantuntijatalon, joka työllistää n. 50 projektijohtamisen eturivin asiantuntijaa ympäri Suomen. Kumuran asiakkaita ovat Suomen suurimmat julkiset ja yksityisomisteiset organisaatiot.

Lue lisää


Ceilin toimitusjohtaja Sami Kettunen uskoo johtajana avoimuuteen. Myös organisaatiorakenne pidetään matalana. Kuva: Sanna Kostamo, Visual Friday

Sami Kettunen kutsuttiin johtamaan Ceili kasvuun – paljastaa avaimet kasvun takana

Kun Salesforce-asiakkuudenhallinta-alustaan keskittyneessä yrityksessä päätettiin investoida kasvuun, kutsuttiin yrityksen johtoon IT-alalla uraa luonut, kasvuyritysten luotsi Sami Kettunen. Vain muutamassa vuodessa Ceilin henkilöstömäärä on kasvanut seitsemästä kolmeenkymmeneenviiteen ja liikevaihto yli kahteen miljoonaan euroon. Kettunen avaa, miten siinä onnistuttiin.

Lue lisää


Lecklé laajentaa toimintaansa – HR-palvelut aloittaa

Tampereella, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Helsingissä toimistojaan pitävä, liike- ja verojuridiikkaan sekä yrityskauppakonsultointiin erikoistunut Lecklé lanseeraa uuden palvelualueen, kun Lecklé HR-palvelut käynnistää toimintansa. Lecklé HR-palvelut tarjoaa nimekkäällä tiimillään tukea tulokselliseen ja yksilölliseen johtamiseen. Mukana on valtakunnallisesti tuttuja urheiluvaikuttajia.

Lue lisää


Aava & Bang sai tunnustusta yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista

Systemaattinen ja pitkäjänteinen työ vahvan yrityskulttuurin rakentamiseksi näkyy Aava & Bangin menestyksessä Great Place to Work® Euroopan parhaat työpaikat 2023 -vertailussa. Yritys sijoittui 30:nneksi tänään julkaistussa listauksessa.

Lue lisää


BioBooster's Hackathons are open!

BioBooster organizes different hackathons, where solutions are sought for clients. Valio invites you to ideate ways to tackle the seasonal variation in milk production. At the HolmenHackathon, you have the opportunity to develop solutions on how to transform wood ash from waste to wonder. Moelven Wood is looking for a new packaging solution in MoelvenHackathon in Sweden. Read more!

Lue lisää


Kuva: Betolar Oyj

Business Finlandilta 2,7 miljoonan euron tuki Betolarille vaihtoehtoisten sivuvirtojen tutkimus- ja kehityshankkeeseen

Jäsenemme Betolar Oyj on saanut Business Finlandilta myönteisen tukipäätöksen, joka mahdollistaa vaihtoehtoisten sivuvirtojen laaja-alaisen tutkimus- ja kehitystyön. Tutkimusprojektin tavoitteena on tunnistaa ja arvioida erilaisia sivuvirtoja, joilla voidaan korvata sementtiä betonin valmistuksessa sekä kehittää standardoituja menetelmiä näiden materiaalien käsittelyyn ja käyttöönottoon rakentamisessa. Hankkeen kustannusarvio on 5,4 miljoonaa euroa, josta Business Finland rahoittaa enintään 2,7 miljoonaa euroa avustuksena.

Lue lisää