Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.

Yritys – tarjoa harjoittelupaikka kansainväliselle osaajalle

Haluaisitko luoda kontakteja kansainväliseen tulevaisuuden osaajien verkostoon tarjoamalla työharjoittelupaikkaa kansainvälisen FORTHEM-allianssin kautta? FORTHEM-allianssiin kuuluu 9 yliopistoa eri puolilta Eurooppaa. Harjoittelun kesto on 2 - 6 kuukautta ja se voidaan toteuttaa joko läsnä tai myös kokonaan etäharjoitteluna erilaisia digitalisia viestintäkanavia ja teknologisia ratkaisuja hyödyntäen.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Hyvinvoinnin Suurlähettiläät

Yrittäjyys voi alkaa monella tapaa. Markku Pykäläisen rohkeus hypätä yrittäjäksi syntyi, kun hän tuli irtisanotuksi näkemyseron vuoksi silloisesta työpaikastaan. Niin Pykäläinen päätti perustaa työyhteisöjen valmennusyrityksen, ja Hyvinvoinnin Suurlähettiläät, syntyi. Yrittäjyyden myötä Pykäläinen on saanut elää vapaata elämää ja tehdä unelmatyötään. Pykäläinen haluaa jakaa tarinansa rohkaisuna niille, jotka miettivät yrittäjäksi lähtemistä.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Metsä-Multia Oy

Metsä-Multia tuottaa koneellisia puunkorjuupalveluita metsäteollisuusasiakkailleen keskisessä Suomessa. Toiminta on saanut alkunsa kahden multialaisen yrittäjän yhdistäessä voimansa 1977. Sukupolvenvaihdos toteutettiin 2002, jolloin veljekset Aki ja Kai Laaja ottivat täyden vetovastuun toiminnasta. Yritys on kehittynyt tuosta ajasta voimakkaasti työllistäen tänä päivänä 120 metsäalan ammattilaista.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Puusepänliike Astikainen

Puusepänliike Astikainen tekee ainutlaatuisia puusepän mittatilauskalusteita jokaiseen tilaan ja jokaiseen toiveeseen. Jokainen kaluste on aina uniikki - sinulle suunniteltu ja valmistettu, yrityksen omalla verstaalla Jyväskylässä. Kaikkia mittatilaustöitä yhdistää yksilöllisyys, laatu, kestävyys ja tarkka kädenjälki, olipa kyseessä esimerkiksi kodin keittiö, julkisen tilan kalusteet tai erikoisemmat sisustusratkaisut.

Lue lisää


Kuva: Studio Woudin

100 tarinaa kasvusta: Keypoint Oy autotallista laserteknologian edelläkävijäksi

Keypointin tarina alkaa vuodesta 1991, jolloin fyysikko Jorma Orkosalo käynnisti teollisuuslasereiden valmistuksen omakotitalonsa autotallissa. Hän oli juuri palannut Suomeen Yhdysvalloista, jossa hän oli asunut perheineen yli kymmenen vuotta.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Suomen korttipiste

Suomen Korttipiste on yli 50-vuotias designtukku ja Suomen suurin tunteiden välittäjä, joka syntyi vuonna 2023, kun yli 100-vuotias Paletti yhdistyi Karton kanssa. Korttipiste kuuluu Tradekan omistamaan Lehtipiste-konserniin, johon se liittyi keväällä 2021. Korttipiste on läsnä arjessa ja juhlassa, elämän merkkihetkissä, vastoinkäymisissä ja uusissa aluissa, tai silloin, kun halutaan kertoa läheiselle että välittää. Ennen Korttipisteen kasvua markkinatilanne oli ollut kohtuullisen vakaa mutta hieman laskeva. Kilpailutilanne oli muuttunut ja markkinamuutokset olivat aiempaa nopeampia ja suuurempia. Toiminnan kannattavuuden varmistamiseksi vaadittiin toimenpiteitä. Tänä päivänä Suomen korttipiste toimii alansa markkinajohtajana. Lue yrityksen tarina!

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Vaajakosken Sähkö- ja Putkipalvelu Oy

Vuonna 1984 perustettu keskisuomalainen perheyritys Vaajakosken Sähkö- ja Putkipalvelu Oy on kahdeksan työntekijän voimin palveleva LVI-alan yritys. Se toteuttaa LVI-urakointia muun muassa kotitalouksille, taloyhtiöille ja yritysasiakkaille Jyväskylän sekä muun Keski-Suomen alueella. Uusien ideoiden edessä sekä tulevaisuudessa siintävää sukupolvenvaihdosta ennakoiden perheen sisarukset lähtivät vuonna 2015 osakkaiksi isän perustamaan sekä luotsaamaan asennusyritykseen. Alkoi sukupolvia ylittävä yhteistyö, jossa vankka kokemus sekä uusi ja monitahoinen osaaminen ovat kohdanneet. Elämän varrella saatua ja jaettua hiljaista tietoa on tehty näkyväksi, jotta kehittäminen ja kehittyminen on ollut mahdollista.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: JR-Tools

JR-Tools Oy on valmistanut lastuavia erikoistyökaluja metalliteollisuudelle vuodesta 1973 lähtien, eli yritys vietti viime vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Yritys on perustettu Muuramessa, ja nykyisin se toimii Tikkakoskella historiallisissa kivääritehtaan tiloissa, joissa työskentelee 21 henkilöä. Se on alan suurin toimija Suomessa, ja se tarjoaa asiakkailleen työkalujen suunnittelupalvelun lisäksi työkalujen PVD-pinnoitus- ja huoltopalvelut saman katon alta. Oman työkalutuotannon lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa hammastustyökalut, vaihtopalatuotteet ja hiomatarvikkeet. Yrityksen terähuoltopalvelulle ja valmistamilleen lastuaville erikoistyökaluille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Lue lisää


Kuva: Tero Takalo-Eskola

100 tarinaa kasvusta: Weeefiner

Weeefinerin tarina alkoi Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta, joka johti innovatiiviseen 4D Sieppari™ -teknologian syntyyn. Teknologian tavoitteena oli ratkaista perinteisten vedenkäsittelymenetelmien ongelmia sekä mahdollistaa vesissä piilevien raaka-aineiden talteenotto ja uudelleenkäyttö. Kiertotalouslähtöisille vedenkäsittelyratkaisuille on alusta saakka ollut paljon kysyntää useilla teollisuuden aloilla prosessiteollisuudesta kaivosteollisuuteen. Weeefiner onkin tähän päivään mennessä toteuttanut jo yli 60 asiakas- ja kehitysprojektia teollisuuteen.

Lue lisää


AistiSiimeksen perustajat Pia-Maria Pohto (vas.) ja Satu Freyberg.

AistiSiimes: Hyvinvointia luonnosta sisätiloissa

AistiSiimes tarjoaa luonnon hyvinvointivaikutuksia arjen keskellä sisätiloissa; yrityksissä, julkisissa tiloissa ja matkailukohteissa. Siimes on elämystila, jossa yhdistyvät kaikilla aisteilla nautittava pohjoinen luonto ja uniikit taidekankaat.

Lue lisää


Mikko Oksanen, yksi Fluid Intelligence perustajista ja Connected Oil® -ratkaisun luojista.

Luotettavuutta ja kustannussäästöjä hydrauliikkavoiteluun Fluid Intelligencen Connected Oil® -ratkaisulla

Jyväskyläläisen Fluid Intelligencen innovaatioiden avulla hydrauliikkaöljyjen vaihtoväliä saadaan pidennettyä merkittävästi tai vaihtotarve estettyä kokonaan, mikä tuo merkittävät kustannussäästöt teollisuuden toimijoille. Connected Oil® -ratkaisulla pystytään myös välttämään rikkoontumisia ja niistä aiheutuvia seisokkeja. Yrityksen tuotteiden hyödyntäminen on myös vastuullisuusteko: kun öljyntarve vähenee, luontoa säästyy ja päästöt pienenevät. Konsepti on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

Lue lisää


Mikko Oksanen, one of the founders of Fluid Intelligence and creator of the Connected Oil® solution. Photo: Kimmo Saira

Reliability and cost savings for hydraulics and lubrication with Fluid Intelligence's Connected Oil® solutions

Jyväskylä-based Fluid Intelligence's innovations enable hydraulic oil change intervals to be significantly extended or eliminated, resulting in significant cost savings for industry. The Connected Oil® solution also helps to avoid breakdowns and resulting downtime. Using the company's products is also an act of responsibility: by reducing the need for oil, the environment is saved and emissions are reduced. This concept is the first of its kind in the world.

Lue lisää


KS Konttorpisteen perustajat Mirko Liimatainen (vas.) ja Jani Heinilä.

100 tarinaa kasvusta: KS Konttoripiste

KS Konttoripisteen tarina alkoi vuonna 2010, kun Jani Heinilä ja Mirko Liimatainen ostivat kaksi yritystä ja sulauttivat ne yhteen. Yrityksen ydintoimintaa on tarjota Keski-Suomen yrityksille IT-palveluita ja laiteratkaisuja, joista suosituimpia ovat tällä hetkellä monitoimilaitteet, infonäytöt ja tietokoneet.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Jykia – ketterä asiantuntijayritys palveluksessanne

Jykia on luonut ja säilyttänyt työpaikkoja Jyväskylän seudulla auttamalla yrityksiä toimitila-asioissa jo 40 vuoden ajan. Se rakennuttaa, vuokraa ja omistaa toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylässä, Muuramessa ja Laukaassa. Toimitilahankkeet ovat yhtiön ydinosaamista ja viiden hengen tiimi haluaa jakaa osaamistaan yritysten hyväksi. Yhteistyö on kevyimmillään vuokrasopimuksen allekirjoitus ja avainten ojennus, kattavimmillaan se huolehtii koko toimitilahankkeen toteuttamisesta tontin hankinnasta ja lupien hakemisesta rakennusprojektin johtamiseen.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Juurikka Catering

Säynätsalon viihtyisänä ajanvietto- sekä yritys- ja yksityistilaisuuksien juhlapaikkana tunnettu Juurikka Catering täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 20 vuotta. Perheyrityksen 20-vuotista taivalta juhlistetaan kesäkuussa kolmen konsertin voimin, kun Käärijä, Behm ja Vesterinen yhtyeineen viihdyttävät juhlakansaa.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Suomen Brodeeraus

Suomen Brodeeraus Oy:n tarina alkoi vuonna 2008 autotallista. Nyt yritys on kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi, jonka palveluksessa toimii 15 ammattilaista. Yritys on erikoistunut työ- ja edustusvaatteiden toimittamiseen sekä liikelahjoihin. Viime vuosina Suomen Brodeeraus on myös saanut tunnustusta vastuullisuudestaan, kuten ISO 9001 laatusertifikaatti ja ISO 14001 ympäristösertifikaatti todistavat. Yritys on kasvattanut tuotantoaan merkittävästi, ja se toimittaa vuosittain kymmeniä tuhansia vaatteita eri toimialoille, säilyttäen samalla vahvat juurensa Keski-Suomessa. Kasvun takana ovat uudet teknologiat, jatkuva prosessien kehittäminen ja syvällinen ymmärrys asiakkaiden tarpeista.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: TietoAkseli

TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatiolle. Keväällä 2021 TietoAkseli sai omistajaksi pääomasijoittajan MB Rahastot, joka mahdollisti TietoAkselin mukanaolon taloushallintoalan konsolidaatiossa. Yrityksen historiassa oli jo aiemmin tehty pienempiä yrityskauppoja, mutta merkittävät liikevaihdon tuplaavat yrityskaupat tehtiin vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Ceili Oy

Salesforce-palvelua tarjoava Ceili on kasvanut muutamassa vuodessa 35 asiantuntijaa työllistäväksi ja 2,5 miljoonaa euroa vaihtavaksi yritykseksi. Näiden vuosien aikana Ceili on palvellut yli 70 asiakasta aina teollisuudesta ja rakentamisesta media-, energia- ja terveydenhuoltoaloihin. Ceilin tavoite on olla yksi Suomen tunnetuimpia ja halutuimpia Salesforce-kumppaneita.

Lue lisää


KX-Treeshearsin toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen. Kuva: Salla Norontaus

100 tarinaa kasvusta: KX-Treeshears

KX-Treeshears Oy on vuonna 2014 perustettu Suomessa toimiva konepajayritys, jonka tuotteita ovat kolmannen sukupolven KX-Energiapuukourat sekä KXS-Yleiskahmarit. Idea tehokkaammasta ja vähemmän kolhivasta energiakourasta tuli vuonna 2017 ja inspiraatio liiketoiminnan laajentumiseen 2020. Kysyntä parannetulle tuotteelle yllätti. Yritys onnistui rakentamaan toimivan tuotteen ja kansainvälisen vientiorganisaation.

Lue lisää


Weeefiner menestyi globaalin kaivosyhtiön innovaatiokilpailussa

Weeefiner osallistui Erametin ja EITRawMaterialsin järjestämään innovaatiokilpailuun liuenneiden metallien talteenottoratkaisullaan. Voiton myötä Weeefiner osoittaa vahvaa sitoutumistaan kestävien ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen tärkeällä teollisuudenalalla.

Lue lisää


Eversti Vesa Mäntylä. Kuva: Eetu Matikkala

Työtä, turvaa ja tukea – Jyväskylän varuskunta siivittää Keski-Suomen menestystä

Jyväskylän varuskunta on yksi Keski-Suomen alueen merkittävimmistä työllistäjistä. Varuskunnan läsnäolo vaikuttaa merkittävällä tavalla alueen elinkeinoelämään ja luo edellytyksiä kehitykselle, josta koko aluetalous hyötyy. Varuskunnan toimintaan liittyvät harjoitukset ja koulutus parantavat alueen kokonaisturvallisuutta ja nostavat valmiutta poikkeustilanteiden varalta.

Lue lisää


Finn-Savotta Oy tuplasi liikevaihtonsa ja investoi Karstulaan

Karstulalainen 69-vuotias perheyritys Finn-Savotta Oy teki ennätysvuoden vuonna 2023 – konsernin liikevaihto lähes kaksinkertaistui yli 14 miljoonaan euroon ja liikevoitto ennen veroja nelinkertaistui 3,2 miljoonaan. Tilauskanta on vahva ja yritys investoi Karstulaan.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta alkaen Savon Kuljetuksen Antti Laapio, Kari-Pekka Pasanen, Petri Niinikoski ja Joni Liukkonen.

Keski-Suomen Kuljetus Oy on nyt Savon Kuljetus Oy

Keski-Suomen Kuljetuksen nimi vaihtui Savon Kuljetukseksi 1.1.2024 alkaen, kun vuonna 2022 käynnistynyt fuusio saatiin päätökseen.

Lue lisää


Nordic Drones kasvaa rytinällä

Muuramelainen Nordic Drones kehittää ja valmistaa miehittämättömiä ilmailujärjestelmiä eli droneja erityisesti teollisuuden ja viranomaisten tarpeisiin. Strateginen päätös suunnata viranomaiskenttään kantoi ja toi kasvua koko pandemia-ajan, mutta räjäytti tilauslistat vuonna 2022. Yrityksen liikevaihto liki kymmenkertaistui.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta tuotantopäällikkö Jonne Suuronen, HESS-päällikkö Heikki Kapanen ja toimitusjohtaja Ilkka Heikkilä.

Ruutia puolustusteollisuuden tarpeisiin

Vihtavuoressa ruutia ja panoksia valmistavalla Nammolla on käynnissä investointihankkeita 70 miljoonan euron edestä. Uuden nallitehtaan rakentaminen alkaa ja kuokka isketään maahan pian. Investointien välilliset vaikutukset alueelle ovat suuret. 190 työntekijää Vihtavuoressa työllistävä yritys aikoo rekrytoida 70 työntekijää lisää lähivuosina.

Lue lisää

Yrittäjyys vei mennessään

Sari Pennanen on toiminut yrittäjänä jo 32 vuotta, vaikka alun perin Pennanen ajatteli, ettei hänestä koskaan tulisi yrittäjää. Sattuma vei mennessään ja toisin kävi.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Sähkötyö Rentola

Pieniin sähkötihin erikoistunut Sähkötyö Rentola on kasvanut kolmen asentajan ryhmästä 14 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Tavoitteena on ollut luonnollinen kasvu onnistumisten kautta ilman ulkopuolista rahoitusta ja siinä Rentola on onnistunut. Kasvumatkalle on mahtunut kuitenkin myös keväällä 2023 tapahtunut raju kysynnän lasku, joka laittoi miettimään, miten vastaavista tilanteista selvittäisiin jatkossa. Aktiivinen monikanavainen markkinointi on auttanut vakauttamaan tilauskantaa ja löytämään uusia asiakkaita. Lue yrityksen koko tarina!

Lue lisää


Kuljetusliike Taipale otti käyttöön liikenteeseen Jyväskylän ensimmäisen täyssähköisen kuorma-auton

Kaukokiito-ketjuun kuuluva Kuljetusliike Taipale Oy on investoinut yhtiön ensimmäiseen täyssähköiseen kuorma-autoon. Sähköauto on osa Kaukokiito-ketjun kahdeksan täyssähköisen kuorma-auton investointia.

Lue lisää


100 tarinaa kasvusta: Trustmary

Trustmary on yrityksille suunniteltu asiakaspalautteiden ja -arvosteluiden keräämisen ja hyödyntämisen automatisointiin tarkoitettu markkinointiteknologia. Trustmarylla on tänä päivänä käyttäjiä yli 170 eri maassa. Trustmaryn tyypillinen asiakas on perinteisillä toimialoilla toimiva digitaaliseen uusasiakashankintakanaviin panostava yritys, joka haluaa rakentaa vahvemmin luottamusta verkossa hyödyntäen tyytyväistensä asiakkaiden arvosteluja. Trustmaryn matka alkoi palveluliiketoimintana jo vuonna 2016, jolloin yritys tuotti yrityksille artikkeli- ja videosisältöjä tyytyväisistä asiakkaista. Liiketoiminta kasvoi nopeasti miljoonien liikevaihtoluokkaan ja oli kannattavaa.

Lue lisää


Oppilaitosyhteistyömahdollisuuksia Future Factoryssa

Haluaisitko saada Jamkin monialaisen opiskelijatiimin ratkaisemaan organisaationne kehittämishaastetta? Hae ensi syksyn toimeksiantajaksi Future Factory -kokonaisuuteen.

Lue lisää


Työyhteisöliikunnan #KSLiikkuu 2030 -verkostosta potkua työhyvinvointiin kaiken kokoisissa työyhteisöissä

KesLi haluaa verkostotyön kautta tukea työikäisen väestön liikkumisen edistämistä työpaikoilla. Tutustu ja tule mukaan työyhteisöliikunnan verkostoon! Verkoston ensimmäinen tapaaminen toteutetaan lähitapaamisena perjantaina 8.3.2024 klo 13.00-15.00.

Lue lisää


HT Laserin Conny Ahlenius. Kuva: HT Laser

HT Laser Oy:n Ruotsissa hyvin kasvaneeseen liiketoimintaan vahvistusta uudella rekrytoinnilla

HT Laser Oy on vuodesta 2021 toiminut aktiivisesti Ruotsin markkinoilla oman paikallisen myyntitiiminsä voimin. Nyt Ruotsissa hyvin jalansijaa saanut liiketoiminta vahvistuu entisestään uudella rekrytoinnilla.

Lue lisää


Professori Samuli Pekkola törmäyttää yrityksiä ja yliopisto-opiskelijoita toistensa kanssa jo opiskeluaikana.

Yliopistokurssilla autetaan yrityksiä tietojärjestelmien hyödyntämisessä - kurssista hyötyä opiskelijoille ja yrityksille

Professori Samuli Pekkola opettaa Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteen kurssia, jonka puitteissa tehdään läheistä yhteistyötä yritysten kanssa. Kurssilla opiskelijat tutustuvat yrityksen toimintaan ja rakentavat yritykselle kehitysehdotuksia tietojärjestelmien käyttöön liittyen. Kurssista on hyötyä opiskelijoille, jotka saavat kosketuksen yritysmaailmaan, mutta myös yrityksille, jotka saavat kehitysehdotuksia ja kontakteja tulevaisuuden työntekijöihin.

Lue lisää


Keski-Suomesta rakennetaan ympäristöystävällisten vetyratkaisujen maakuntaa 1,8 miljoonan euron tutkimusrahoituksella

Keski-Suomesta rakentuu vihreän energiantuotannon maakunta, kun Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteinen konsortiohanke sai 1,8 miljoonan euron rahoituksen vaihtoehtoisten energiantuotantotapojen etsintään sekä maakunnan vetyosaamisen esille tuomiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää


Vuoden 2023 keskisuomalainen johtajuusteko -palkinnon vastaanottivat Konnekuljetus Oy:n Antti-Heikki Puttonen ja Marie Rosti, palkintoa jakamassa Jamkin lehtori Kirsi Kemell. KUVA: Reeta Kunelius, Jamk

Konnekuljetus Oy:n Antti-Heikki Puttonen palkittiin Vuoden 2023 keskisuomalainen johtamisteko -palkinnolla

Vuoden keskisuomalainen johtamisteko -palkinto on myönnetty Konnekuljetus Oy:lle ja sen logistiikkapäällikkö Antti-Heikki Puttoselle. Palkinto myönnettiin Uudistavan johtamisen verkoston järjestämässä Uudistavan johtamisen seminaarissa Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella 25.1.2024.

Lue lisää


Kuvassa tutkimuksen toteuttanut Aava & Bangin toimitusjohtaja ja viestinnän tohtori (FT) Vilja Laaksonen, Aava & Bangin markkinointi- ja myyntijohtaja Katja Asikainen sekä brändi- ja viestintästrategi Mika Kihlakaski. Kuva: Mikko Joona

Uusin tutkimus: Kestävän kasvun trendit haastavat yrityksiä vastuullisuuteen

Kestävän kasvumarkkinoinnin nykytilatutkimus paljastaa kestävän kasvun tärkeimmät teemat vuodelle 2024 – kannattavan liiketoiminnan keskiössä on vastuullisen työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtaminen. Työyhteisöissä tarvitaan uudenlaista osaamista, kuten kykyä kestävään ja inhimilliseen johtamiseen sekä työyhteisön muutoskyvykkyyttä.

Lue lisää


Osuuskauppa Keskimaa investoi Himokselle

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa vuokrattavien lomahuoneistojen kokonaisuuden Himoksen Länsirinteiden juurelle. Rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2024, ja kokonaisuus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuuhun 2025 mennessä.

Lue lisää


Aino Pärnänen aloittaa Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtajana

Perheomisteisen Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtajaksi on 1.1.2024 alkaen nimitetty Aino Pärnänen. Aino jatkaa perheyrityksen toimintaa sukupolvenvaihdossuunnitelman mukaisesti.

Lue lisää


Oili Eronen Keypointin toimitusjohtajaksi

Varatuomari Oili Eronen valittiin 4D-tutka- ja laserteknologiayhtiö Keypointin toimitusjohtajaksi 1.9.2023 alkaen. Erosen tehtävänä on tehdä Keypointin kasvutstrategia todeksi ja nostaa Keypoint kasvu-uralle. Millainen on ollut Erosen urapolku ja millaisia tavoitteita hänellä on Keypointin toimitusjohtajana? Lue haastattelu!

Lue lisää


Alkio-opistosta eväitä oman polun löytämiseen

Uransa markkinoinnin ja opetuksen parissa luonut Henna-Liisa Maljonen siirtyi takaisin opetusalalle, sillä hän haluaa auttaa nuoria löytämään oman polkunsa. Alkio-opistossa pystyy testaamaan, mikä olisi oma ala, valmentautumaan korkeakouluopintoihin sekä suorittamaan yliopistojen opintoja.

Lue lisää


Omistajanvaihdos osana strategista työkalupakkia

Confidentumin yrittäjä, omistajanvaihdoskonkari Sakari Oikarinen haluaisi, että ikääntyvistä yrittäjistä ja omistajanvaihdoksista puhuminen lopetetaan, sillä omistajanvaihdoksen tulisi olla osa jokaisen työllistävän yrityksen strategista työkalupakkia.

Lue lisää


35-vuotiasta yrittäjätaivalta juhlittiin elokuun puolivälissä yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa yrityksen toimitiloissa ja pihapiirissä Viitasaarella. Kuvassa Antti (vas.), Tapio ja Hannakaisa.

Markkinointi Tapio Nyrönen 35 vuotta

Viitasaarelaisen Tapio Nyrösen yrittäjätaipaleen alkamisesta tuli heinäkuussa kuluneeksi 35 vuotta. Nyrönen sai hyvät eväät yrittäjyyteen työskenneltyään Saksassa ja tutustuessaan siellä eri teollisuuden aloihin. Niiltä vuosilta saatuja oppeja Nyrönen on hyödyntänyt yrittäjäurallaan Keski-Suomessa.

Lue lisää