Huhtikuun uutiskirje

Onnittelut ja hatunnosto hyvin tehdystä työstä!

Keski-Suomi on edelleen kasvun maakunta, selviää tuoreimmasta Keski-Suomen Aikajanasta. Vuonna 2017 yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi Keski-Suomessa 5,0 % ja Jyväskylän seudulla 6,0 %. Vienti kasvoi 17,0 % määrän ollessa noin 3,2 miljardia euroa. Biotuotetehtaan myötä vienti kasvaa edelleen puoli miljardia ja kuluvan vuoden aikana saavutettaneen vuoden 2008 taso, eli 3,4 miljardia euroa.


Palkkatietojen ilmoittaminen muuttuu vuonna 2019

Tammikuusta 2019 lähtien kaikki palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin. Tiedot ilmoitetaan jatkossa ajantasaisesti 5 kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä. Ilmoitin.fi:n tai suomi.fi:n kautta ei tietoja voi ilmoittaa ja paperinen asiointi onnistuu vain erityisestä syystä. Jatkossa Verohallinto saa tiedot suoraan tulorekisteristä.


Kutsumme sinut mukaan Kasvun maakunnan ajatushautomoon

Ajatushautomossa järjestetään työpajapäiviä teemoitellusti eri puolilla maakuntaa tavoitteena nostaa esiin kasvun esteitä ja mahdollisuuksia koko maakunnan alueelta ja haasteista käsin. Ajatushautomon taustalla on tavoite siitä, että Keski-Suomen yritysten menestys ja verotulot halutaan turvata noususuhdanteen jälkeenkin. Keski-Suomen talous kasvaa nyt, mutta on syytä katsoa pidemmälle tulevaisuuteen. Kutsumme yrittäjät, yritysjohtajat, päättäjät sekä kehittäjät koko maakunnasta mukaan ajatushautomoon!

Ajatushautomokiertue starttaa Jämsästä 16.5. ja jatkuu 29.5. Piispalassa pohjoisessa Keski-Suomessa. Kiertue jatkuu syksyllä Keuruulla 19.9., Äänekoskella 8.11. ja päättyy Jyväskylään 28.11.

-


Johtajaklubi - avoimen keskustelun vertaisfoorumi starttaa

Vielä ehdit ilmoittautua vuoden 2018 Johtajaklubiin! Klubitoiminta perustuu avoimen keskustelun vertaisfoorumeihin, joiden ydinajatus on osaamista jakava luottamusverkosto. Klubissa kehität osaamistasi yhdessä samassa asemassa olevien kollegojesi kanssa. Klubilaiset sparraavat toisiaan jakamalla keskenään tietoa, kokemuksia, huolenaiheita ja onnistumisia.

”Johtajaklubissa oli aikaa jakaa klubilaisten kanssa johtamiseen liittyviä kokemuksia ja näkemyksiä sekä pohtia sitä kautta omaa johtajana kasvamista. Parasta Johtajaklubissa oli avoin ja positiivinen ilmapiiri yhdistettynä klubilaisten omiin tarinoihin ja kokemuksiin. Suosittelen Johtajaklubia kaikille johtajille, jotka haluavat kehittää itseään”, kertoo Sopvalm Oy:n johtaja Vesa Rautava.

Uusi klubi starttaa 14.6.2018. Muut päivät ovat 4.9., 21.11. sekä 31.1.2019 ja maaliskuussa 2019.


Miten arvioida ostettavaa yritystä tai liiketoimintaa, miten välttää riskit?

Usein kuulee sanottavan, että ”älä osta sikaa säkissä”. Esimerkiksi kiinteistön- ja asuntokaupoissa kohteen tarkastukset ennen kaupantekoa ovat jo yleinen kauppatapa. Yllättäen yrityskaupoissa luottamus ns. herrasmies-sopimuksiin, sanallisiin vakuutuksiin ja intuitioon on kuitenkin edelleen varsin yleistä. Mitä tarkoittaa Legal Due Diligence ja miten sitä voidaan hyödyntää yrityskaupassa? Siitä kirjoittaa Winlaw:n asianajaja Petri Anttila.


KeHO – Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä

KeHO on uudenlainen asiantuntijaverkosto, jossa ovat mukana keskisuomalaiset sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan huippuosaajat. Strategisesti tärkeä saavutus on Maakuntaohjelmaan nostettu hyvinvointitalous. Hyvinvointitalous hyväksyttiin Maakuntaohjelmaan (2018-2021) joulukuussa 2017 ja nyt keväällä 2018 KeHOn asiantuntijaverkosto määrittelee Keski-Suomen hyvinvointitalouden kärjet Maakuntaohjelman tavoitteiden mukaisesti. Toinen esimerkki KeHOn toiminnasta on Meijän polku, joka on 30 vuoden aikajänteeseen tähtäävä kansanterveyden ja hyvinvoinnin edistämisliike.


Kauppakamari Lounge Wiki -tietopankki kansainvälistymisen tueksi

Kauppakamari Lounge on verkosto kansainvälistä kauppaa tekeville tai suunnitteleville yrityksille löytää palveluja, asiantuntijoita, vastauksia kysymyksiin ja tietoa kansainvälistymiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Verkostossa opit tuntemaan alueen kansainvälistymisen konkarit ja tutustut myös muihin yrityksiin, joiden kokemuksia ja verkostoja voit hyödyntää.

Uutena on avattu Lounge Wiki, Kauppakamari Loungen jäsenille suunnattu sivu, josta löytyy mm. kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, linkkejä, tapahtumia ja yhteistyömahdollisuuksia. Loungen jäseniä tiedotetaan erikseen tietopankin käyttöönotosta.


Esa Saarinen -”Systeemiälykäs työyhteisö” Seminaari- ja verkostoitumistapahtuma

Aika: 24.5. klo 8-12
Paikka: Jyväskylän Paviljonki, auditorio Wiwi
Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä

"Systeemiälykkäät ihmiset eivät vain suorita, vaan he pystyvät suunnittelemaan työtään osana isompaa kokonaisuutta, systeemiä. He osaavat arvioida tekemisiään ja niiden vaikutuksia myös muiden toimintaan pitkällä aikajänteellä. Systeemiälykkäässä työyhteisössä nähdään kokonaisuuksia sirpaleiden sijaan ja lähestytään kaikkea tekemistä hyvän ihmisten johtamisen kautta”, valottaa systeemiälyn keskeisiä piirteitä filosofi Esa Saarinen.

Johtajuuden intensiiviseminaarin tavoitteena on luoda johtajille tilaisuus kohottua arjen yläpuolelle ja uudistaa ajatteluaan, energisoida ja vahvistaa osallistujan ominta ydintä. Tavoitteena on erittäin vahva henkinen lataus ja oivallusten vyöry, jotka rikastuvat Esa Saarisen näkökulmista ja ainutlaatuisen innostavasta, ihmisuskoisesta puhetyylistä.


Kauppakamarin uusi KoulutusOnline-palvelu on avattu

Enää ei ole vaikea löytää oikeaa aikaa ja paikkaa itsensä kehittämiselle. Kauppakamarin uusi KoulutusOnline sisältää kattavan valikoiman eri mittaisia koulutusvideoita opiskeltavaksi omaan tahtiin ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Kursseilla kouluttavat kauppakamarin kokeneet ja erinomaista palautetta saaneet lakimiehet ja asiantuntijat.


Saunamaakuntaviikko tulee taas! Kokeile mitä upeampia saunaelämyksiä ympäri Keski-Suomea 30.6.-7.7.2018

Tänä vuonna tapahtumia on noin 40 ympäri Keski-Suomen. Mukana on erilaisia saunoja kuten Saunus: saunaksi muuttunut Taunus-auto Köhniöjärvellä, Saunakylän uusien saunojen avajaiset, yrttisaunaa Keuruulla, savusaunaa Köyhyydenkylässä, savottasaunaa Viitasaarella, Turve -ja suklaasauna Kinnulassa, Rumpurentoutusta Taulun Kartanolla, Saunailtaa Tuhkimoille Varjolassa jne. Suomalaiseen tapaan mukana on myös hulluja tapahtumia eli Saunamaraton Sarvenperällä 4.7. ja Saunanlämmityksen MM-kisat Peurungassa 7.7.2018.


Uudet jäsenet - tervetuloa vaikuttavaan verkostoon!

Fundu Platform Oy
Zeeland Family Oy
Seppälääkärit Oy​​​​​​​


Tulevia maksuttomia tilaisuuksia

17.04.2018 klo 08:00 - 10:00 Lounge treffit: Maainfo-pitchit
02.05.2018 klo 08:30 - 10:30 Teal aamukahvi 3 Jyväskylä
04.05.2018 klo 11:30 - 15:30 Kevätkokous ja Elinkeinoelämän foorumi
06.06.2018 klo 08:30 - 11:00 Lounge treffit: Building Brands