Maaliskuun uutiskirje

Uudistetut IT2018-ehdot

Uudistetut IT2018-sopimusehdot auttavat IT-alalla toimivia yrityksiä valmistautumaan toukokuussa voimaan astuvaan EU:n tietosuoja-asetukseen. Sopimusehdoissa on huomioitu uuden asetuksen vaatimukset ja ne helpottavat sekä uusien sopimusten tekemistä että nykyisten sopimusten päivittämistä asetuksen mukaiseksi. Uusien IT2018-sopimusehtojen hyödyntäminen on yrityksille yksi tapa valmistautua tietosuoja-asetukseen.


Hippos2020 Challenge hakee uusia, luovia kaupallisia ideoita

Parhaat ideat saavat 1500 – 3000 euron edestä kokeilurahoitusta idean toimivuuden testaamiseksi yhdessä oikeiden asiakkaiden ja käyttäjien kanssa Hippoksen aluetta hyödyntämällä. Osallistumalla pääset ensimmäisten joukossa osaksi Suomen merkittävimmän liikunta- ja hyvinvointikeskittymän tarinaa. Saat sparrausta, yhteyksiä ja rahallista tukea ideasi kaupallistamiseen. Hae mukaan 16.3. mennessä.


Miksi kansainvälistyä ja miten? Käytännön vinkit kansainvälistymiseen

Yrityksen kansainvälistymiselle on useita syitä: syynä voi olla kilpailun koveneminen kotimaan markkinoilla, jolloin on etsittävä uusia markkinoita ja asiakkaita. Syynä voi olla myös se, että iso asiakas kansainvälistyy ja vaatii myös toimittajan kansainvälistymistä. Kansainvälisillä markkinoilla toimiminen jakaa myös riskiä usealle eri markkinalle sekä nostaa yrityksen arvoa. Lue lisää

Kauppakamari Lounge

Kauppakamari Lounge on verkosto kansainvälistä kauppaa tekeville tai suunnitteleville yrityksille löytää palveluja, asiantuntijoita, vastauksia kysymyksiin ja tietoa kansainvälistymiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Verkostossa opit tuntemaan alueen kansainvälistymisen konkarit ja tutustut myös muihin yrityksiin, joiden kokemuksia ja verkostoja voit hyödyntää. Kauppakamari Lounge -verkoston toiminta koostuu useista erilaisista palveluista, joista poimit sinulle toimivimmat. Lue lisää Kauppakamari Loungesta ja liity

Kauppakamarin vientiasiakirjoilla kysyntää – Keski-Suomessa vientiasiakirjoja vahvistetaan eniten Kiinaan

Keski-Suomessa vientipapereita vahvistetaan selkeästi eniten Kiinaan ja toiseksi eniten Venäjälle. Koko Suomessa kohdemaana Venäjä on ykkösenä. Keski-Suomessa vuodesta 2015 vientipapereiden kysyntä on kasvanut 74,49 prosenttia. Kauppakamarien todistuksilla sujuvoitetaan suomalaisyritysten vientiä EU:n ulkopuolelle.


KauppakamariTieto yrityksesi hyödyksi

KauppakamariTieto on talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisten verkossa toimiva tietopalvelu. Palveluun on koottu työssä tarvittava tieto usealta eri aihealueelta: talous ja verotus, palkka ja työsuhde sekä juridiikka. Palvelua päivitetään säännöllisesti. Voit kokeilla KauppakamariTietoa ensin viikon ajan maksutta. Lue lisää

Kysyttävää? Apua maksuttomasta neuvontapalvelusta

Keski-Suomen kauppakamarin jäsenenä voit hyödyntää maksutonta neuvontaa laki- ja talousasioissa. Kysymyksiisi vastaavat yritystoimintaan erikoistuneet keskisuomalaiset lakimiehet ja tilintarkastajat. Voit ottaa suoraan yhteyttä yhteistyökumppaneihimme tai lähettää kysymyksesi kauppakamariin: neuvonta@kskauppakamari.fi.

Lue lisää


Varmista oikein kerätyillä suostumuksilla henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

EU:n tietosuoja-asetus antaa jokaiselle suuren päätäntävallan omien henkilötietojen käsittelyyn. Suostumukset henkilötietojen käsittelyyn ovat keskeinen työkalu tämän oikeuden käyttämiseen. Siksi on tärkeää, että yritykset pyytävät suostumukset oikealla tavalla kaikissa vaadituissa tilanteissa.

Lue lisää

Olli Pitkänen, Relator Oy


Keski-Suomen Kasvupolku®-sparraukseen valitaan mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityselämän asiantuntijoilta. Kasvu lähtee yrittäjän omista lähtökodista, oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia. Hae mukaan 30.3. mennessä.


OP Keski-Suomi mahdollistaa kesätyöpaikan 50 nuorelle

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeää. OP Keski-Suomi kantaa yhteiskuntavastuuta ja mahdollistaa 50:lle 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan kahdeksi viikoksi. Nuoret palkataan pankin toimialueen yleishyödyllisiin yhdistyksiin. Yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan, ja osuuspankki tukee yhdistystä 500 euron palkkaustuella.
–Tämä on yksi tapa jakaa OPn yhteisöllistä roolia, tukea kolmannen sektorin toimintaedellytyksiä ja edistää oman toimialueen toimeliaisuutta, OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri perustelee.
Lahjoituksen määrä nousee tänä vuonna 25.000 euroon. Lahjoitus on osa OP Keski-Suomen yhteiskuntavastuun kokonaisuutta.


Onko yrityksessänne sellaisia uudistumistarpeita tai -ideoita, joiden toteutuksessa nuori tohtori voisi olla avuksi?

PoDoCo (Post Docs in Companies) -ohjelman tavoitteena on edistää nuorten tohtorien siirtymistä elinkeinoelämän palvelukseen ja samalla parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua pitkäjänteisesti. PoDoCo-ohjelma rahoittaa yritysten ja tohtoreiden yhteistyöprojekteja tarjoten yrityksille loistavan mahdollisuuden uusien potentiaalisten liiketoimintamahdollisuuksien kartoittamiseen.
PoDoCo-ohjelman kevään hakukierros järjestetään 1.3.–15.4.2018. Lisätietoa PoDoCo-ohjelmasta ja kevään hakukierrokseen osallistumisesta

Business Jyväskylä tarjoaa yrityksille PIIK-palvelun käytön maksutta 31.5. saakka

PIIK on palvelu, jossa osaajat ja työnantajat voivat anonyymisti ja reaaliaikaisesti kohdata toisensa. Palvelu yhdistää osapuolet profiilien osaamisen, persoonan ja yrityskulttuurin yhteensopivuuden pohjalta tekoälyä käyttämällä, ja ehdottaa parhaat yhteensopivuudet molemmille. Kun sopiva työntekijä-työnantaja-pari löytyy, kumpi tahansa osapuoli voi lähettää kontaktipyynnön tutustua. PIIK-palvelussa osapuolet kohtaavat ja etenevät keskusteluihin ilman välikäsiä sekä päättävät myöhemmin yhdessä jatkosta. Jyväskylän kaupunki tarjoaa Jyväskylässä sijaitseville yrityksille mahdollisuuden kokeilla PIIK-palvelua maksutta 31.5.2018 saakka. Lue lisää


Vertaistukea johtajille

Keski-Suomen kauppakamarin ja JYPin JYP- Huippujoukkueen johtamisopit -valmennus on saatu päätökseen ja todistukset on jaettu. Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä valmennuksen antiin. ”Pystyykö noin hyvästä enää parantamaan”, kuultiin palautetta osallistujilta. ”Parasta valmennuksessa oli vertaistuki ja yhdessä kokemusten ja ajatusten jakaminen sekä uusien näkökulmien saaminen kollegoilta. Tapaamiset olivat puolentoista kuukauden välein ja kesto oli puoli päivää, mikä soveltui hyvin arkisten kiireiden keskelle. Sitä ihan odotti, että jes, tällä viikolla on JYP-valmennus. Se auttoi jaksamaan.”

Myös vuoden kestänyt Johtajaklubi lähenee loppuaan, ja uusi klubi starttaa huhtikuussa. Vielä mahtuu mukaan!
”Johtajaklubissa oli aikaa jakaa klubilaisten kanssa johtamiseen liittyviä kokemuksia ja näkemyksiä sekä pohtia sitä kautta omaa johtajana kasvamista. Parasta Johtajaklubissa oli avoin ja positiivinen ilmapiiri yhdistettynä klubilaisten omiin tarinoihin ja kokemuksiin. Suosittelen Johtajaklubia kaikille johtajille, jotka haluavat kehittää itseään.”


Uudet jäsenet - tervetuloa vaikuttavaan verkostoon!


Ajankohtaiset maksuttomat tilaisuudet

Ajankohtaiset koulutukset


Lakeland -yhteistyöhanke jatkaa kansainvälistä matkailutyötä

Aktiviinen matkanjärjestäjätyö on poikinut mm. hankkeessa mukana olleille yrityksille useita sopimuksia, ja Keski-Suomi on vuonna 2018 esillä esimerkiksi sveitsiläisten, saksalaisten, japanilaisten ja taiwanilaisten matkanjärjestäjän ohjelmissa. Vuonna 2017 kansainvälisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat Keski-Suomessa 18,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kansainvälinen matkailutyö Keski-Suomessa jatkuu Lakeland -yhteistyöhankkeella vuonna 2018.

Lue lisää


Kehitä työnantajakuvaasi osallistumalla Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjaan

Suomen suurimmassa vastuullisuuskampanjassa mukanaolo on yritykselle näkyvä ja edullinen tapa rakentaa vetovoimaista työnantajakuvaa. Etuna saat muun muassa oikeuden ilmoittaa organisaatiosi kesätyöpaikat veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla. Kauppakamari on yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan asiantuntijakumppaneista.